Procedura de lucru

1. Clientul identifica pe Alibaba / similar produsele dorite, cu caracteristicile si in cantitatile pe care le doreste.

2. Discuta cu furnizorul chinez pe email sau pe chat intern Alibaba si cere toate detaliile, inclusiv pret final si detalii de impachetare (volum – mc, greutate – kg).

3. Solicita furnizorului chinez factura proforma pentru produsele dorite si se asigura ca aceasta continte toate elemente – pret unitar si total, conditia de livrare, greutate, volum, numar colete etc.

4. Dupa ce primi factura proforma, in maxim 48h transmitem clientului un mail cu toate costurile aferente importului – timp estimat + cost final in Romania.

5. Daca clientul este de acord cu oferta, se incheie un contract de Mandat Comercial, prin care Romasia se obliga sa cumpere si sa livreze, in numele si pe cheltuiala clientului, produsele solicitate de acesta.*

*Romasia isi rezerva dreptul sa refuze comenzile, din motive obiective sau subiective.

6. Plata se face in Romania, in RON + TVA, si clientul primeste factura finala de Romania, cu toate costurile (achizitie+transport+taxe, totul PLUS TVA) incluse in pretul per unitate al produsului.

! Se calculeaza MC inceput (0.8 mc = 1 mc, 3.6 mc = 4 mc etc). In echivalenta, 1 mc = 1 palet = 1 tona

! Preturile pe MC sunt valabile din depozit China (Yiwu sau Guangzhou) pana in depozit Bucuresti si includ export China, transport maritim, manipulari, formalitati vamale, comisionare vamala, reprezentare fiscal in Romania etc). NU INCLUD TVA si taxele vamale, care se calculeaza in functie de incadrarea tarifara a vamii.

! In pret este inclus doar TRANSPORT – orice alte operatiuni suplimentare, gen verificare marfa, receptie, discutii cu furnizorii etc – se comisioneaza separat.

Pentru transport si import este OBLIGATORIU ca marfa sa fie platita IN ROMANIA, catre Romasia Logistic, in baza facturii proforma de la furnizorul chinez. In cazul in care marfa este deja platita de client in China, costurile de transport vor fi semnificativ mai mari, pentru canecesita conosament separat, import pe firma clientului etc.

Pentru orice intrebari, puteti sa ne contactati prin email sau telefon.