După alegerea furnizorului, va trebui să te ocupi de alte aspecte ale importului, cum ar fi transportatorii de mărfuri, vama și așa mai departe.
Prima și cea mai importantă întrebare ar fi: Care este cea mai buna varianta de transport si vama?
În unele cazuri, folosirea unui serviciu de colete precum DHL sau UPS este o optiune buna, daca ai marfa foarte putina, ca si volum si greutate. Trebuie să decizi dacă ai nevoie de un curier sau un transportator de mărfuri.
Pentru comenzi cu greutate mai mică de 100 kg și cu o valoare sub 2000 dolari, un curier poate să-ți satisfacă nevoile de transport. Dacă ai insă bunuri sau obiecte speciale , este posibil să ai nevoie de un agent ROMASIA pentru a se ocupa de transport si formalitati vamale.
Identificați mărfurile pe care doriți să le importați
Compania de comerț face bani prin vânzarea de produse. Alegerea produselor greșite înseamnă că poți pierde timp și bani. Dacă îți dorești să fii un importator de succes, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi produsul corect pentru revânzare.
Cel mai bine este să strângi cât mai multe informații despre bunurile pe care intenționezi să le imporți. Obține descrierea detaliată a produselor, informații despre compoziția produsului și, ori de câte ori este posibil, mostre de produse.
Aceste informații vor fi cruciale atunci când va veni timpul pentru determinarea clasificării tarifare. Numărul de clarificare a tarifului (HS Code) va fi utilizat pentru a determina rata taxelor care vor fi aplicate bunurilor dvs.
În cele din urmă, alegerea unui agent Romasia cu experiență îți va economisi timp și durere de cap deoarece ei înțeleg deja ce este necesar pentru a face produsele să fie compatibile cu formalitati vamale din Romania / Uniunea Europeana. Dacă mărfurile sunt confiscate din cauza problemelor de calitate, există foarte puține lucruri pe care le mai poți face. Deci trebuie luate în considerare toate aceste aspecte atunci când îți alegi furnizorul.
Chestiuni Vamale
În calitate de importator, nu furnizorul, ci tu ești pe deplin responsabil pentru încărcătură. Așadar este important să te asiguri că accesul produselor este permis în UE și va trebui să faci diligența înainte de a investi în achiziția en-gros.
Evident, există o mulțime de lucruri ce trebuie făcute și luate în considerare pentru importul și externalizarea produselor destinate vânzării. Dar îți poți salva o mulțime de bani și poți scăpa de bătaia de cap atunci când ești bine informat cu privire la furnizori, produsele pe care le-ai ales și întregul proces.